II simpozij UMSTHD “Izazovi u suvremenom sestrinstvu dermatovenerologije”od 09. do 10. svibnja 2014. godine

Objavljeno

Od 09. do 10. svibnja 2014. godine u Zagrebu je održan II simpozij UMSTHD “Izazovi u suvremenom sestrinstvu dermatovenerologije”.

“Izazovi u suvremenom sestrinstvu dermatovenerologije”Simpozij je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH, Grada Zagreba i Hrvatske komore medicinskih sestara. Uvodnim riječima dobrodošlice skup je pozdravila Anđelka Brtan, dipl. med. techn., predsjednica Udruge. Ispred suorganizatora simpozija Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a „Sestre milosrdnice“ skup je pozdravila predstojnica Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a „Sestre milosrdnice“, predsjednica hrvatskog dermatološkog društva hrvatskog liječničkog zbora  prof. dr. sc. Mirna Šitum te naglasila važnost edukacije medicinskih sestara za napredak sestrinske profesije u dermatovenerologiji, potom predstojnica Sveučilišne dermatovenerološke ??????????????????????Klinike KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Branka Marinović koja je naglasila važnost jedinstva medicinskih sestara za postizanje ciljeva profesije i na kraju simpozij je svečano otvorio zagrebački gradonačelnik i pokrovitelj simpozija, gospodin Milan Bandić, naglasivši da je sestrinstvo posao ljubavi.

Na simpoziju su bila predstavljena najnovija dostignuća u zdravstvenoj njezi kako bismo što bolje odgovorili izazovima modernog sestrinstva u dermatovenerologiji.

Teme simpozija

  1. Zdravstvena njega dermatoveneroloških bolesnika zasnovana na dokazima???????????????????????????????
  2. Novosti u liječenju i njezi dermatoveneroloških bolesnika
  3. Informatizacija i potrebe sestrinske dokumentacije u dermatovenerologiji
  4. Slobodne teme
  5. Posteri
  6. Radionice

Udruga je prvenstveno usmjerena na provedbu edukacije svojih članova. Znanje i razmjena iskustava od neprocjenjive su važnosti tijekom cjeloživotnog obrazovanja i pridonosi poboljšanju i podizanju kvalitete zdravstvene skrbi koju dermatovenerološke sestre pružaju svojim korisnicima. OLYMPUS DIGITAL CAMERATijekom proteke četiri godine postojanja provedene su brojne aktivnosti stručnog usavršavanja kroz stručno edukativna predavanja, tečajeve, simpozije, kongres, na kojima je uvijek sudjelovao veliki broj medicinskih sestara.

Sudjelovanje na simpoziju bilo je ugodno uz nove stručne spoznaje i pozitivnu suradnju kao i prijateljsko druženje. Sa Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a „Sestre milosrdnice“ aktivno su sudjelovale medicinske sestre: predsjednica Udruge Anđelka Brtan, dipl.med.techn u ulozi predsjednice simpozija, tajnica udruge Željkica Čubrilović, bacc. med. techn. Kao predsjednica stručnog odbora dok su prezentirale slijedeće radove:

–        Ines Birkić Belanović, bacc. med. techn. – Kompetencije medicinske sestre i evaluacija stanja u RH
–        Anamarija Tvorić, bacc. med. techn.  – Važnost primjene kompresivne terapije u liječenju kroničnih rana
–        Anđelka Brtan, dipl. med. techn.  i Milka Šargač, ms. – Primjena fotodinamske terapije

Na simpoziju su održane i radionice „Škola atopije“, kompresivne terapije i modernih obloga.

?????????????????????? ??????????????????????